Saturday, August 6, 2011

Books marathon

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera

Semangat nak dengar semua lagu Lee Seung Gi. Beli earphone comel sebab earphone lama dah rosak. 

Menapak masuk dalam gedung beli-belah itu dengan melayan perbualan HATI dan AKAL

Akal  : Jangan masuk kedai baju yea.. anda sudah banyak baju. Jangan membazir. Membeli bila perlu sahaja
Hati   : Baiklah, masuk je Popular. Boleh baca buku free.

Selepas setengah jam dalam Popular.

"Buku ni macam best. Ala mahal la.. rm 34.90"
"Buku ni murah sikit. Rm 33.90"
"Isk.. duit dalam purse ada berapa je ni. Tak boleh !"
"3 buah buku Rm 69.95 ?? Murah ni. Nak beli ke tak ?"

15 minit kemudian, masih di depan buku tadi.

"Nak beli atau tidak ?"
"Ni last stock la.. Kena beli"

Keluar dari Popular

"Wah !! Seronoknya !! Duit boleh dicari, buku ni belum tentu boleh beli lagi.. HAHAHA"
"Masuk kedai baju beli baju, masuk kedai buku beli buku, masuk kedai makan tentu la order makanan"

GAGAL !

3 comments:

nadiaburn said...

HAHA. sama la kita! tp beli buku takpe, tak rugi org kate :D

p/s : flight to kuantan ade yg personal pilot jer, flight utk public tak juai :P hehehehe

Heidi Shafiq said...

tak rugi beli buku.. :)

miZz_nizZ said...

marathon abeh ni!bce lps shur..best tu=) xrugi duitla..leh smpn.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...